Le Atinae o Fagu Suamu

O fagu manogi e le gata o ipu aoga mo le i ai o mea manogi, ae ua avea foi ma mea manaʻomia o le matagofie ma le taugata i le talafaasolopito atoa.O nei atigipusa faatufugaga e iai se tala faasolopito umi ma le ofoofogia na amata mai i aso anamua.

O le faʻamaoniga muamua o fagu manogie mafai ona toe foʻi i tua i Aikupito anamua, lea sa manatu i ai o mea manogi e paia ma sa faaaogā mo sauniga ma sauniga faalotu.Na talitonu tagata Aikupito o le manogi e iai mana faataulāitu ma e mafai ona puipuia ai i latou mai agaga leaga.O fagu manogi i Aikupito anamua sa masani ona faia i alapasa po o isi maa tāua, ma o latou foliga e amata mai i ipu faigofie e oo atu i mamanu lavelave ua vaneina faatagata.

I le taimi o leMalo o Roma, o fagu manogi na sili atu ona faʻalelei ma teuteu.Sa masani ona faia i tioata po o tioata ma teuteuina i togitogiga lavelave po o mamanu felanulanuai.Na faʻaaogaina foʻi e tagata Roma fagu manogi e fai ma faʻailoga o tulaga, ma o tagatanuu sili ona mauoa o loʻo i ai mamanu sili ona teuteu ma taugata.

I le Vaitau Tutotonu, sa avea pea fagu manogi ma mea taua tele, ae sa masani ona faʻaaogaina e tupu ma tamalii.O mea manogi na manatu o se mea taugata, ma o latou fagu na faia i mamanu lavelave ma teuteu i uʻamea taua ma maa taua.

中世纪

O le vaitaimi o le Renaissance na vaaia ai le faateleina o le lauiloa o fagu manogi i totonu o vasega maualuga.Sa amata ona faia e le au tioata tioata i Venise ni fagu manogi ma'ale'ale ma le lavelave e fa'aaoga ai se metotia e ta'ua o le filigree glass.E aofia ai le feulaina o tioata liusuavai i ni mamanu lavelave e pei o se uaea ona tuufaatasia lea e fai ai se fagu maaleale ma teuteu.

文艺复兴时期

I le senituri lona 18, na atili ai ona teuteu ma teuteu fagu manogi.Na tofia e le aufailotu Falani ni tufuga e faia ni mamanu matagofie ma aulelei e faia i auro, siliva, ma maa taua.O fagu manogi i lea taimi na masani ona mamanuina e fetaui ma foliga o mea o loʻo i totonu, e pei o se fagu faʻapena mo se manogi manogi.

18世纪

O le vaitaimi o Victoriano se tausaga auro mo fagu manogi.O le Masiofo o Vitoria lava ia sa fiafia i mea manogi ma e ana le tele o fa'aputuga o fagu.O mamanu o fagu manogi i le taimi lea na a'afia e le Romantic movement, fa'atasi ai ma fugala'au ma fa'aoso-natura fa'aoga masani.I le amataga o le 20th seneturi, na amata ai e tagata mamanu e pei o Lalique, Baccarat, ma Guerlain ona faia fagu manogi o ni galuega moni o faatufugaga.O nei mamanu e masani ona faʻaalia ai mea tioata lavelave ma faʻatagata vane, ma na matua sailia e le au aoina ma tagata faʻatau manogi.

I le vaitaimi o Art Deco o le 1920s ma le 1930s,o fagu manogi na sili atu ona fa'alelei ma fa'alelei i le mamanu.Na latou fa'aalia foliga fa'atusa ma lanu mata'utia e atagia mai ai le matagofie fa'aonaponei o le taimi.O tagata mamanu e pei o Rene Lalique ma Gabrielle Chanel na faia ni fagu manogi mata'utia o lo'o mana'omia pea i aso nei.

19世纪

Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faʻaauau pea ona faʻaleleia fagu manogi ma faʻafeiloaʻi i suiga suiga o faiga masani.I le vaitau o le 1950 ma le 1960, na fa'alauiloa ai le manogi manogi e pei o Chanel Nu.5 ma Dior's Miss Dior, ma o latou mamanu fa'ailoga fagu na avea ma mea taua e pei o le manogi lava ia.

迪奥香水瓶 香奈儿

I aso nei, o fagu manogi o loʻo faʻaauau pea ona avea ma vaega taua o le gaosiga o mea manogi.O fa'ailoga fa'ailoga maualuluga e pei o Gucci, Prada, ma Tom Ford e faia ni atigi fagu manogi fa'atapula'a e masani ona fa'aputuina mea a tagata aoina.O le tele o mamanu faʻaonaponei e faʻaosofia e sitaili masani o le taimi ua tuanaʻi, ae o loʻo i ai foʻi ni mamanu fou ma faʻafouina e tuleia ai tuaoi o le mea e mafai ona i ai se fagu manogi.

I le faaiuga, o fagu manogi o loʻo i ai se tala faʻasolopito mauoa ma mataʻina lea e alu i le faitau afe o tausaga.Mai i ipu faigofie o Aikupito anamua e oo atu i mamanu lavelave ma teuteu o le Renaissance ma Victorian era, o fagu manogi ua suia ma fetuutuunai i suiga suiga ma tofo.I aso nei, o loʻo faʻaauau pea ona avea i latou ma mea matagofie ma taugata ma o se vaega taua o le gaosiga o mea manogi.


Taimi meli: Apr-25-2023Isi Blog

Fa'afeso'ota'i lau Go Wing Bottle Experts

Matou te fesoasoani ia te oe e aloese mai faʻalavelave e tuʻuina atu le lelei ma le faʻatauaina o lau fagu manaʻomia, i le taimi ma le paketi.